[ Foruma Tēmas/Jaunumi · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
Lappuse 1 no 11
Forums » Foruma kopējā sadaļa (piereģistrējoties būs pieejami visi forumi) » Tautas Medicīna / Dziedniecība » Dakteris pīlādzis
Dakteris pīlādzis
SanistraDatums: Sestdiena, 23.04.16, 17:40 | Ziņojums # 1
Grupa: Admini
Ziņojumi: 661
Satuss: Offline
Pīlādžu medus (pie saaukstēšanās). Pīlādžu ogas nomazgā, aplej ar verdošu ūdeni, trauks ar vāku jānosedz. Ogām jābūt pilnīgi mīkstām. Tad tās uzber uz sieta. Uzvāra medu (1/2 kg medus uz 1 kg pīlādžu) ieber tajā ogas, nosmeļ putas, savāra biezu masu. Karstu pilda burkās un aizvāko.

Pīlādžu sula.
Notīrītas ogas nomazgā vairākas reizes ūdenī, tad uzlej verdošu ūdeni, tajā patur 5-7 min, saspaida un ļauj caur sietu notecēt dzidrai sulai. Ja vēlas var pasterizēt 85 grādos, bet sula ļoti labi uzglabājas, ja to vienkārši uzvāra un sapilda pudelēs. Lai iegūtu biezu sulu, pēc blanšēšanas ogas samaļ, sulu izspiež sulu spiedē, iegūstot biezsulu.

Atspirdzinoši sulas dzērieni.
Lai iegūtu 5 l dzēriena, ņem ½ kg pīlādžu ogu, 5 l ūdens, cukuru pēc garšas un 2 ēdamkarotes rozīnes. Ogas atbrīvo no kātiņiem, saspaida, vāra emaljētā katlā, līdz tās sašķīst, katlu noņem no uguns, pārklāj un noliek siltā vietā, lai sākt rūgt, tad izkāš un pieliek cukuru pēc garšas. Izkarsētās pudelēs ieliek 6-7 rozīnes, salej dzērienu, aizkorķē, glabā vēsā, tumšā vietā.

Ieteikums: Ogas nav ieteicams ievākt automaģistrāļu un šoseju tuvumā. Jāvāc tikai pilnīgi nogatavojušās ogas.


Laiks ir nenovērtējams! Padomā labi, uz ko Tu to tērē!
   
Forums » Foruma kopējā sadaļa (piereģistrējoties būs pieejami visi forumi) » Tautas Medicīna / Dziedniecība » Dakteris pīlādzis
Lappuse 1 no 11
Meklēšana: